Publicat de: Agolan | 11/07/2009

„Minunile” din Galati !

La iniţiativa cotidianului Viaţa Liberă din Galaţi, locuitorii oraşului sunt invitati să voteze cele 7 minuni ale Galaţiului.

Iată câteva propuneri din care vă rog să alegeţi 7 minuni! După ce parcurgeţi tot articolul vă rog să lăsaţi un comentariu cu alegerile voastre. Nu contează dacă eşti din Galaţi sau din alt oraş – este importantă orice părere.

Majoritatea informaţiilor şi materialelor provin de pe http://www.viata-libera.ro/

1. Colosul de metal de la „Botanică”.

O macara foarte mare, inutilizabilă, care de aproape 13 ani face parte din imaginea oraşului Galaţi.

Colosul de metal de la Botanica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ruinele sălii sporturilor.

„Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi, clădirea părăsită în care doar fantomele se întrec în competiţii tenebroase, este una dintre cele mai votate „minuni” de către gălăţeni.” Sunt mai bine de 9 ani de când această clădire zace în halul ăsta.

Ruinile salii sporturilor 1Ruinile salii sporturilor 2Ruinile salii sporturilor 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Grădinile exotice de pe Brăilei

„Era culmea să ai palmieri în oraş, iar aceştia să nu figureze la capitolul „minuni ale prezentului”. La câteva săptămâni bune de când au „răsărit” pe strada Brăilei, în zona băncilor, cei opt copaci exotici par să îşi mai fi pierdut din interesul iniţial. În afară de cei din afara oraşului, aproape nimeni nu se mai minunează de prezenţa palmierilor pe spaţiul verde. Cei care trec zilnic prin zonă s-au obişnuit deja cu arborii exotici.”

Gardinile exotice de pe Brailei 1Gardinile exotice de pe Brailei 2
Gardinile exotice de pe Brailei 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Intersecţia fară absolut nici un rost.

„Intersecţia Fără Rost (IFR) reprezintă definiţia haosului rutier din Galaţi. Denumit perfect de mitologia urbană a oraşului, acest nod rutier fără noimă, sau cu un sens ascuns bine de tot printre zeci de indicatoare şi priorităţi nesemnalizate, este examenul suprem pentru orice conducător auto din Galaţi sau de-aiurea.”

IFR 1
IFR 2IFR 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 5. Garajele de murături, teasc şi şpriţuri

„Toamna se face mustul aici, se pune varza la murat, în weekend sfârâie mititeii pe grătare, noaptea uneori se lasă cu şpriţuri monstruoase, cu manele la maxim şi eventual cu scandal. În restul timpului, se bagă şi se scoate maşina din dotare. Sunt celebrele garaje gălăţene, cea de-a cincea propunere în topul „Celor 7 minuni ale Galaţiului”. ”

Garaje 1

Garaje 2Garaje 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Monumentele inutilităţii de la Centrul Cultural. Pânzarul moldovenesc, caleştile, bariera şi zidul cu televizor.

„Cea de-a şasea propunere pentru clasamentul gogomăniilor prezentului este, de fapt, o adunătură de minuni, legătura fiind asigurată de instituţia care le-a generat şi care le patronează, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ) Galaţi. Iar minunile din curtea CCDJ, după cum au fost propuse de nenumăraţi cititori ai noştri, sunt: pânzarul moldovenesc, caleştile, bariera şi zidul cu televizor. ”

Pânzarul moldovenesc

caleştilebariera şi zidul cu televizor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Castrul roman.

„Legătura cu trecutul, cu istoria nu mai impresionează pe nimeni la Galaţi. Puţini mai sunt cei care ştiu că aceste locuri au fost, de-a lungul vremii, bântuite de civilizaţii despre care aflăm doar din emisiunile de pe Discovery, de la muzee sau din cărţile de specialitate. Asta în condiţiile în care am putea să aflăm totul pe teren, în mijlocul ruinelor lăsate aici de strămoşii noştri.”

Castrul roman 1
Castrul roman 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Schela revelionului etern de la Ultimul leu.

„La Galaţi, Primăria se află mereu în stare de revelion. O dovedeşte schela cu cupolă şi trei panouri publicitare de la intersecţia „Ultimul leu” (sau „Inelul de rocadă”, cum i se mai spune).

Acolo, mereu, indiferent dacă suntem în vară sau în iarnă, dacă sărbătorim Crăciunul, Anul Nou, Paştele, Sfântul Ion sau Sfântul Gheorghe, indiferent dacă e zi sau noapte, iubita noastră primărie ne aminteşte anul în care suntem. „La mulţi ani 2009”, e mesajul care tronează timp de 365 de zile la Galaţi, după care cineva vine şi schimbă câte ceva, ca să fie în ton cu prezentul. ”

Ultimul Leu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ai şi alte propuneri? Spune-ne şi nouă!

În oraşul tău cu ce fel de „minuni” te lauzi? Cum ar arăta într-un top, dacă ar fi să alegi 7?


Răspunsuri

  1. Avem cu ce sa ne mandrim 😀

  2. Da, tare avem cu ce … 🙂

  3. 🙂 chiar minuni! Insa (culmea) chiar m-ai facut sa-mi doresc sa vizitez acest oras!

    • Poate fi reciprocă dorinţa dacă îmi spui cu ce ” minuni” se laudă şi oraşul tău! 😀

  4. Ei.. Campulung Moldovenesc e o minune in intregime 😛 din pacate/fericire, abia in august o sa il vizitez si o sa ii pot vedea update-urile. :S

  5. Unii au gasit o solutie pentru refacerea unei sali similare cu cea din Galati.
    http://max-media.blogspot.com/2010/11/cum-va-arata-sala-sporturilor-olimpia.html
    N-ar fi frumos sa se intample asa ceva si la Galati, mai ales ca fondurile provin de la guvern? Unde sunt edilii?..

  6. iubesc imaginea nr 2 asa ca ma gandesc sa vizionez aceasta cladire. de mult caut o asemenea cladire. voi cauta cat mai multe detali despre aceasta si poate aflu niste informati cat mai stranii posibile. sunt foarte pasionata de aceasta. imi place tot cei vechi si uitat de lume. imi place sa descopar secretele ascunse de infatisarea groaznica a cladirii.

  7. Valuable information. Fortunate me I discovered your web site by accident, and I’m surprised why this coincidence didn’t took place earlier! I bookmarked it.


Lasă un comentariu

Categorii