Publicat de: Agolan | 25/06/2009

Ultima muiala trasa de statul Roman la IMM-uri.

romaniaDa … se zice … de fapt Einstein zicea … ca in perioadele greu incercate ale lumii (din punct de vedere economic) vor supravetui doar cei cu idei, cei care se vor reinventa permanent.

Se pare si statul Roman (a se citi „scroafele de la conducerea tarii”, in nici un caz „poporul roman”) se tot reinventeaza si creaza mereu metode prin care sa ne ia si mai multi bani.

In urma cu doua saptamani soseste o instiintare catre grupul de firme la care lucrez. Instiintarea era din partea „statului roman” (am sa-i denumesc asa, generic) si ne spunea ca beneficiem de fonduri Phare pentru pregatirea profesionala a angajatilor din companie – practic, training si dezvoltare personala. Toate bune si frumoase, toata lumea fericita – mai ales eu care imi doream astfel de fonduri … pe care chiar intentionam sa le folosim exclusiv in scopul lor (fara alte inginerii) … ne-am apucat sa facem dosarul.

Normal, orice obtinere de fonduri se face cu un dosar bine pus la punct. Nici o problema … actele erau in regula, experienta unor proiecte finantate de Phare cu ani in urma (cand nu era criza) isi spunea cuvantul in randul colegilor care s-au ocupat de formalitati … totul parea in regula.

Buna dimineata! Avem o surpriza! Noua regula este plata in avans a taxelor catre stat pentru fiecare punct de lucru in parte din fiecare judet in care compania activeaza. Opa … si asa s-au adunat vreo 40.000 lei care au fost dati la stat … tac-pac … in maxim doua zile. Datorii la stat platite pana in septembrie.

Asta e … s-au schimbat conditiile … asa procedam. Nu ne plangem si mergem mai departe. Finalizam dosarul. Alearga asistent managerul sa depuna dosarul in termenul stabilit … ajunge in fata ghiseului … impinge dosarul si …

aude …

„- A … da e expirat de mult proiectul asta … nu mai sunt fonduri pentru el … nu se mai primesc dosare.”

Colega mea … stupefiata intreaba bineinteles „de ce”. Primeste un raspuns cam pe acelasi ton …

„-Ei … domnisoara … e un mesaj automat trimis de calculator … de la aia de la Bucuresti. Probabil a fost vreo eroare de v-au anuntat si pe dvs.”.

Colega mea ii tot spune ca intelege potentiala eroare a unui calculator, dar apelurile telefonice zilnice care le-a facut catre autoritatea in cauza au fost de prisos? Practic, ea suna aproape in fiecare zi sa se intereseze de proiect si era incurajata sa vina cu dosarul cat mai repede ca totul e ok si ca e pacat sa pierdem … bla, bla …

Functionara ii spune.

„- Domnisoara, asa o fi! Da` asta inseamna ca si noi am aflat abia in ultimul moment! Imi pare rau, o zi buna!”

 

Bun … si asa am ramas cu un dosar care poti sa te caci in el si cu 40.000 lei dati in avans la stat … asa degeaba!


Răspunsuri

  1. Da, deci scroafele din statul roman fac o reinventare, remodelare, reorganizare a proiectelor incontinuu :))).

  2. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you
    wrote the book in it or something. I believe that you simply
    can do with some percent to drive the message home a bit,
    however instead of that, that is excellent blog.
    A great read. I’ll certainly be back.


Lasă un comentariu

Categorii